Grau de Nutrició Humana i Dietètica (2010) |
Assignatures |
ALIMENTS PER A FINALITATS SANITÀRIES ESPECÍFIQUES |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2020_21 |
Assignatura | ALIMENTS PER A FINALITATS SANITÀRIES ESPECÍFIQUES | Codi | 14224211 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Optativa | 1Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1. Dieta i malalties cròniques. | 1.1 Compostos bioactius presents en els aliments 1.2 Aliments i grups d’aliments 1.3 Patrons alimentaris i la seva relació amb el desenvolupament de les malalties cròniques. |
2. Aliments funcionals, nutracèutics i complements alimentaris. | 2.1 Definició dels diferents conceptes 2.2 Legislació: nutrició i declaracions de propietats saludables 2.3 PASSCLAIMS 2.4 Elaboració de protocols d’estudi i projectes d’investigació 2.5 Publicacions recents 2.6 Nutrició tradicionals versus nutrició optimitzada 2.7 Nutrició translacional. |
3. Marcadors. | 3.1 Definició i classificació dels diferents marcadors 3.2 Marcadors de malaltia 3.3 Marcadors nutricionals. |
4. Tecnologies òmiques i Foodòmica. | 4.1 Concepte de la biologia de sistemes 4.2 Aplicació de les ciències òmiques 4.3 Bioactivitat dels aliments i el seu efecte sobre la salut humana. |