2023_24
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
Grau en Enologia (2014)
 Assignatures
  OPERACIONS BÀSIQUES
   Continguts
Tema Subtema
TEMA 1: CONCEPTES GENERALS. Enginyeria de processos. Operacions unitàries. Unitats i conversions. Sistemes d'unitats. Estequiometria i relacions de composició. Conceptes físic químics. Equilibri de fases.
TEMA 2: BALANÇOS MACROSCÒPICS DE MATÈRIA. Concepte de balanç. Llei de conservació de la matèria. Graus de llibertat. Solució de problemes de balanços de matèria en estat estacionari. Sistemes complexos: presència de recirculacions, bypass i purgues.
TEMA 3: OPERACIÓ BÀSICA QUÍMICA: LA REACCIÓ QUÍMICA. Conceptes generals. Reactors ideals.
TEMA 4: BALANÇOS MACROSCÒPIcS D'ENERGIA. Introducció. Primer principi de termodinàmica. Aplicació a l'estudi energètic de processos. Aplicació a la circulació de fluids.
TEMA 5: OPERACIONS BÀSIQUES. Funcionament i aplicacions