Enologia (2010) |
Assignatures |
LLEVATS I FERMENTACIÓ ALCOHÒLICA |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2012_13 |
Assignatura | LLEVATS I FERMENTACIÓ ALCOHÒLICA | Codi | 19605212 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2n | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Optativa | Únic anual |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1. | Introducció als llevats i la fermentació alcohòlica. Característiques generals. Creixement i adaptació a les condicions estressants del most/vi. |
2. | Bioquímica de la fermentació alcohòlica i rutes metabòliques dels llevats vínics. Degradació de sucres i formació de productes secundaris a partir del piruvat: glicerol, acetat, .... |
3. | Necessitats nutricionals dels llevats i la seva cobertura en els mostos. Efecte de les adicions de nitrogen sobre la cinètica fermentativa i el producte final. |
4. | Les substàncies aromètiques de vi: influència de la soca de llevat i de les condicions de fermentació sobre els aromes del vi. |
5. | El metabolisme lipídic dels llevats al llarg de la fermentació. Composició de la membrana dels llevats vínics. |