2017_18
Guia docent 
Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química
A A 
català 
Grau d'Enginyeria Agroalimentària (2010)
 Assignatures
  QUÍMICA I ANÀLISI DELS ALIMENTS
   Fonts d'informació
Bàsica R. Matissek, F. Schnepel, G. Steiner; traducció de la 2ª edició alemanya O. López Buesa. , Análisis de los Alimentos. Fundamentos, métodos y aplicaciones. , , Acribia, 1998
Badui Dergal, Salvador , Química de los alimentos , 4d ed., Naucalpan de Juárez : Pearson Educación, 2006
Pomeranz , Food analysis theory and practice , Chapman & Hall cop. , New York

 

Complementària Editora: S. Suzanne Nielsen ; traducción de Ana Cristina Ferrando Navarro ; revisión de Miguel Ángel, Análisis de los alimentos , , Zaragoza : Acribia, DL 2008
T.P. Coultate ; [foreword by Heston Blumenthal], Food : the chemistry of its components, 6th ed., Cambridge, UK : Royal Society of Chemistry, cop. 2
AOAC, AOAC Internationa: Official Methods of Analysis, ,
H.-D. Belitz, W. Grosch, P. Schieberle, Food chemistry, 4th rev. and expanded ed., Berlin : Springer, 2008
Owen R. Fennema, Fennema's food chemistry, 4th ed, Boca Raton, Fl [etc.] : CRC Press, cop. 2008

-Llibre

Food the chemistry of its components

Coultate

3rd ed.

London Royal Society of Chemistry

-Llibre

Food analysis ; edited by S. Suzanne Nielsen

Nielsen, S. Suzanne

3rd ed.

New York [etc.] : Kluwer Academic/Plenum Publisher

-Llibre (manual laboratori)

Food analysis laboratory manual

Nielsen, S. Suzanne

New York [etc.] : Kluwer Academic/Plenum Publisher

-Llibre

Official methods of analysis of AOAC International

Conté: Vol. 1 Agricultural chemical, contaminants, drugs ; Vol. 2 Food composition, additives, natur

Editors diferents a cada volum

-Llibre

Análisis de alimentos : métodos oficiales y recomendados por el Centro de Investigación y Control de la Calidad

Madrid : Ministerio de Sanidad y Consumo. Servicio

-Handbook

Handbook of food analy sis Volume 1. Physical characterization and nutrient analysis; Volume 2. Residues and other food component analysis; Volume 3. Methods and instruments in applied food analysis

Leo M.L. Nolle

New York [etc.] : Marcel Dekker, cop. 2004

-Llibre

Food Chemistry

H. D. Belitz, W. Grosch, P. Schieberle

3rd. revised ed

Berlin [etc.] : Springer, 2004