2013_14
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
 
 
Enologia (2010)
 Assignatures
  SUBPRODUCTES: VINAGRES I DESTIL·LATS
   Continguts
Tema Subtema
Tema 1: Introducció als subproductes del vi 1.1. Definició dels diferents subproductes
1.2. Normatives
1.3. Evolució i importància econòmica
Tema 2: Vinagres 2.1. Tipus de vinagres
2.2. Bacteris acètics: Generalitats. Factors que afecten al seu creixement. Metabolisme. Seguiment i control del procés d'acetificació
2.3. Mètodes de producció de vinagres: Mètodes tradicionals i industrials. Tractaments dels vinagres.
2.4. Envelliments dels vinagres
2.5. Anàlisi sensorial i químic. Paràmetres de qualitat
Tema 3: Destil·lats 3.1. Antecedents històrics sobre la destil•lació.
3.2. Fonaments de la destil•lació. Tipus de destil•lació
3.3. Tipus de destil•lats. Composició química
3.4. Destil•lats del vi. Brandis i cognacs.
3.5. Aiguardents de vinassa. Orujos, grappa, marcs.