Guia docent Facultat d'Enologia |
català |
Begudes Fermentades (2014) |
Assignatures |
ANÀLISI SENSORIAL DE VINS ESCUMOSOS DEL MÓN |
DADES IDENTIFICATIVES | 2015_16 | |||||||||||||||||
Assignatura (*) | ANÀLISI SENSORIAL DE VINS ESCUMOSOS DEL MÓN | Codi | 19625211 | |||||||||||||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2n | |||||||||||||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | Horaris i dates d'examen | |||||||||||||
3 | Optativa | 2Q |
||||||||||||||||
Modalitat i llengua d'impartició | Veure grups activitat | |||||||||||||||||
Prerequisits | ||||||||||||||||||
Departament | Bioquímica i Biotecnologia |
|||||||||||||||||
Coordinador/a |
|
Adreça electrònica | jaume.gramona@urv.cat |
|||||||||||||||
Professors/es |
|
|||||||||||||||||
Web | ||||||||||||||||||
Descripció general i informació rellevant | Es treballarà amb vins base monovarietals per fer-ne cupatges en funció de si volem un Cava Jove, Reserva o Gran Reserva , així com els diferents metodes d’elaboració i els origens de tots els paisos productores d’escumosos: Portugal, Brasil, Chile, Argentina , USA (Sonoma i Napa), España, Cava i Penedès, França : Champagnes i Cremants , Itàlia: Proseccos, Astis, Franciacorta, Alemania ( Sekt) , Slovenia, Rumania, Bulgaria, Hungria, Austria, Holande, Anglaterra, Sud-Africa, Nova Zelanda i Australia, entre altres. | |||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent |