2015_16
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
Begudes Fermentades (2014)
 Assignatures
  ANÀLISI SENSORIAL DE VINS ESCUMOSOS DEL MÓN
DADES IDENTIFICATIVES 2015_16
Assignatura (*) ANÀLISI SENSORIAL DE VINS ESCUMOSOS DEL MÓN Codi 19625211
Ensenyament
Begudes Fermentades (2014)
Cicle 2n
Descriptors Crèd. Tipus Curs Període Horaris i dates d'examen
3 Optativa 2Q
Modalitat i llengua d'impartició Veure grups activitat
Prerequisits
Departament Bioquímica i Biotecnologia
Coordinador/a
GRAMONA MARTÍ, JAUME
Adreça electrònica jaume.gramona@urv.cat
Professors/es
GRAMONA MARTÍ, JAUME
Web
Descripció general i informació rellevant Es treballarà amb vins base monovarietals per fer-ne cupatges en funció de si volem un Cava Jove, Reserva o Gran Reserva , així com els diferents metodes d’elaboració i els origens de tots els paisos productores d’escumosos: Portugal, Brasil, Chile, Argentina , USA (Sonoma i Napa), España, Cava i Penedès, França : Champagnes i Cremants , Itàlia: Proseccos, Astis, Franciacorta, Alemania ( Sekt) , Slovenia, Rumania, Bulgaria, Hungria, Austria, Holande, Anglaterra, Sud-Africa, Nova Zelanda i Australia, entre altres.
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent