2013_14
Guia docent 
Facultat de Medicina i Ciències de la Salut
A A 
català 
 
 
Grau de Nutrició Humana i Dietètica (2010)
 Assignatures
  NUTRICIÓ COMUNITÀRIA
   Continguts
Tema Subtema
1. Polítiques nutricionals.
2. Objectius nutricionals i guies dietètiques per a la població.
Hàbits alimentaris i consum d'aliments en la població
3. Hàbits alimentaris i consum d'aliments a Espanya.
4. Evidencia científica dels beneficis de la dieta mediterrània.
5. Hàbits alimentaris i consum d'aliments en països europeus
6. Hàbits alimentaris i consum d'aliments en EEUU
7. Hàbits alimentaris i consum d'aliments en Japó i països orientals
8. Hàbits alimentaris i consum d'aliments en països en vies de desenvolupament : Amèrica Central i sud-americà
9. Hàbits alimentaris i consum d'aliments en països en vies de desenvolupament : Àfrica
10. Models de consum alimentari al món.
Comportament alimentari 11. Comportament alimentari. Definició de hàbit i comportament alimentario Condicionants del acte de alimentar-se
12. Teories les conductes relacionades amb la salut. Teories l’aprenentatge.
13. Teories de la motivació al canvi conducta. Teories de l’actitud

14. Bases científiques de la modificació dels comportaments de salut
15. Estratègies de la modificació de conductes
16. Marketing nutricional
Malalties en Nutrició Comunitària 17. Càries Dental.
18. Deficiència de iode.
19. Malnutrició
20. Trastorns del comportament Alimentari.

21. Toxiinfeccions alimentaries
22. Al•lèrgies Alimentaris
23. Problemes de salut nutricionals relacionats amb l’embaràs i lactància.
24. Problemes de salut nutricionals relacionats amb l’envelliment.


Acciones de prevenció dirigides a la població
25. Consell nutricional en Atenció Primària
26. Lactància materna i suplements nutricionals durant embaràs
27. Industria alimentaria i nous aliments I: Fortificació alimentaria
28. Industria alimentaria i nous aliments II. Antioxidant i salut
29. Industria alimentaria i nous aliments III. Aliments funcionals i transgènics