2015_16
Guia docent 
Facultat de Medicina i Ciències de la Salut
A A 
català 
 
 
Grau de Nutrició Humana i Dietètica (2010)
 Assignatures
  NUTRICIÓ COMUNITÀRIA
   Continguts
Tema Subtema
Hàbits alimentaris i consum d'aliments en la població
Polítiques nutricionals. Objectius nutricionals i guies dietètiques per a la població.
Models de consum alimentari al mónHàbits alimentaris i consum d'aliments a Espanya.
Evidència científica dels beneficis de la dieta mediterrània.
Hàbits alimentaris i consum d'aliments en països europeus
Hàbits alimentaris i consum d'aliments en EEUU, Japó i països orientals
Hàbits alimentaris i consum d'aliments en països en vies de desenvolupament : Amèrica Central i sud-americà.
Hàbits alimentaris i consum d'aliments en països en vies de desenvolupament : Àfrica i Àsia.
Malalties en Nutrició Comunitària Malalties prevalents relacionades amb l’alimentació i la nutrició
Problemes de salut relacionats amb la nutrició durant la infància i l’adolescència. Problemes de salut nutricionals relacionats amb l’embaràs i lactància.
Problemes de salut nutricionals relacionats amb l’envelliment.
Desenvolupament cognitiu.
Trastorns del comportament alimentari.
Deficiències nutricionals amb risc importants per a la salut en el món
Celiaquia.
Càries Dental.
Genètica i Salut Pública.
Al•lèrgies Alimentàries.
Industria alimentaria i nous aliments I: Fortificació alimentaria
Industria alimentaria i nous aliments II. Antioxidant i salut
Industria alimentaria i nous aliments III. Aliments funcionals i transgènics
Marketing nutricional
Pràctiques ABP
Guies alimentàries
Anàlisis d’evidències científiques dels beneficis per a la salut de la dieta mediterrània. Anàlisi de l’evolució del patró alimentari mediterrani
Anàlisi crític de les evidències científiques respecte a temes actuals