Grau de Nutrició Humana i Dietètica (2010) |
Assignatures |
NUTRICIÓ COMUNITÀRIA |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2019_20 |
Assignatura | NUTRICIÓ COMUNITÀRIA | Codi | 14224128 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
6 | Obligatòria | Quart | 1Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
Hàbits alimentaris i consum d'aliments en la població |
Polítiques nutricionals. Objectius nutricionals i guies dietètiques per a la població. Models de consum alimentari al mónHàbits alimentaris i consum d'aliments a Espanya. Evidència científica dels beneficis de la dieta mediterrània. Hàbits alimentaris i consum d'aliments en països europeus Hàbits alimentaris i consum d'aliments en EEUU, Japó i països orientals Hàbits alimentaris i consum d'aliments en països en vies de desenvolupament : Amèrica Central i sud-americà. Hàbits alimentaris i consum d'aliments en països en vies de desenvolupament : Àfrica i Àsia. |
Malalties en Nutrició Comunitària | Malalties prevalents relacionades amb l’alimentació i la nutrició Problemes de salut relacionats amb la nutrició durant la infància i l’adolescència. Problemes de salut nutricionals relacionats amb l’embaràs i lactància. Problemes de salut nutricionals relacionats amb l’envelliment. Situacions de salut rellevants en la població, tant en els aïsos desenvolupats, com als països en vies de desenvolupament Genètica i Salut Pública. Industria alimentaria i nous aliments I: Fortificació alimentaria Industria alimentaria i nous aliments II. Antioxidant i salut Industria alimentaria i nous aliments III. Aliments funcionals i transgènics |
Pràctiques ABP |
Guies alimentàries. Anàlisi de l’evolució del patró alimentari mediterrani Anàlisi crític de les evidències científiques respecte a temes actuals |