Grau de Nutrició Humana i Dietètica (2010) |
Assignatures |
NUTRICIÓ EN SITUACIONS D'EMERGÈNCIA I COOPERACIÓ |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2013_14 |
Assignatura | NUTRICIÓ EN SITUACIONS D'EMERGÈNCIA I COOPERACIÓ | Codi | 14224212 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Optativa | Únic primer quad. |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
Introducció | Conceptes bàsics: desenvolupament humà, econòmic i social, drets humans, globalització Concepte de salut internacional , malalties tropicals, seguretat alimentària, sobirania alimentària, cooperació i ajuda humanitària |
Cooperació en situacions d’emergències | Situacions d’emergència: crisi alimentàries, sequeres, desastres naturals, conflictes armats, refugiats Diagnòstic en situació i tractament de la desnutrició en situacions d’emergència Mesures higiènico-sanitàries Plantejament i fases d’un pla d’emergència |
Cooperació per al desenvolupament | Nivell internacional Malnutrició i malalties prevalents Transició nutricional Estratègies i programes Nuclis marginals en un país desenvolupat Crisi, pobresa, marginació i salut Grups de riscs nutricional Estratègies i programes |