Guia docent Facultat de Medicina i Ciències de la Salut |
català |
Grau en Nutrició Humana i Dietètica (2010) |
Assignatures |
NUTRICIÓ EN SITUACIONS D'EMERGÈNCIA I COOPERACIÓ |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2023_24 |
Assignatura | NUTRICIÓ EN SITUACIONS D'EMERGÈNCIA I COOPERACIÓ | Codi | 14224212 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Optativa | 1Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
Introducció | Introducció a la cooperació: Breu història de la cooperació internacional. Cooperació al desenvolupament. Objectius de desenvolupament de les Nacions Unides. Fons i tipus de cooperació. Introducció a la cooperació. Drets humans. Determinants socials de salut i iniquitats sanitàries: Drets humans. Dret a l'alimentació: Seguretat alimentària, sobirania alimentària. Dret a la salut i a l'assistència sanitària. Determinants socials de la salut. Iniquitats sanitàries. |
Cooperació en situacions d’emergències | Situacions d’emergència: crisi alimentàries, sequeres, desastres naturals, conflictes armats, refugiats Diagnòstic en situació i tractament de la desnutrició en situacions d’emergència Mesures higiènico-sanitàries Plantejament i fases d’un pla d’emergència |
Cooperació per al desenvolupament | Nivell internacional Malnutrició i malalties prevalents Transició nutricional Projecte de cooperació per al desenvolupament. Cicle d’un projecte. Estratègies i programes |
Nuclis marginals en un país desenvolupat | Crisi, pobresa, marginació i salut Grups de riscs nutricional. Migracions |