2015_16
Guia docent 
Facultat de Medicina i Ciències de la Salut
A A 
català 
 
 
Grau de Nutrició Humana i Dietètica (2010)
 Assignatures
  NUTRICIÓ EN SITUACIONS D'EMERGÈNCIA I COOPERACIÓ
   Continguts
Tema Subtema
Introducció Conceptes bàsics: desenvolupament humà, econòmic i social, drets humans, globalització
Concepte de salut internacional , malalties tropicals, seguretat alimentària, sobirania alimentària, cooperació i ajuda humanitària
Cooperació en situacions d’emergències Situacions d’emergència: crisi alimentàries, sequeres, desastres naturals, conflictes armats, refugiats
Diagnòstic en situació i tractament de la desnutrició en situacions d’emergència
Mesures higiènico-sanitàries
Plantejament i fases d’un pla d’emergència
Cooperació per al desenvolupament Nivell internacional
Malnutrició i malalties prevalents
Transició nutricional
Estratègies i programes
Nuclis marginals en un país desenvolupat
Crisi, pobresa, marginació i salut
Grups de riscs nutricional
Estratègies i programes