2014_15
Guia docent 
Facultat de Medicina i Ciències de la Salut
A A 
català 
 
 
Grau de Nutrició Humana i Dietètica (2010)
 Assignatures
  ALIMENTS PER A FINALITATS SANITÀRIES ESPECÍFIQUES
   Avaluació
Metodologies Competències Descripció Pes        
PBL (Problem Based Learning) / (ABP) Aprenentatge basat en problemes
A9
A18
A19
A20
A21
A26
Cada departament participant de l’assignatura prepararà un o dos casos. Aquest cas constarà d’un pacient simulat entrenat per respondre a les preguntes que li puguin fer els estudiants durant la sessió. Cada estudiant s’haurà de posar a la pell d’un dietista/nutricionista i segons la història clínica (complementada pel metge) caldrà:
- Interpretar la història clínica.
- Realitzar l’exploració antropomètrica (pes, alçada, perímetres i plecs).
- Realitzar la història dietètica (hàbits, freqüència de consum alimentari, etc.), utilitzant les eines més adequades en cada cas.
- Trobar quin és el problema pel qual acudeix a la consulta dietètica (OB, DM, HPA, colesterol...).
- Donar les recomanacions pertinents al pacient.
- Preparar un pla d’actuació dietètic amb:
- Pla de seguiment.
- Recomanacions o dietes especials a seguir pel pacient.
- Si cal fer derivacions a altres professionals.

Els departaments participants són:
- Departament Nutrició Humana:
Seminari: obesitat, diabetis Mellitus, càncer.
- Departament de Medicina Preventiva:
Seminari: anèmia, vellesa, embarassades.
- Departament de Medicina i Cirurgia:
Seminari: malaltia cardiovascular, malalties neurodegeneratives.
65%
Seminaris
A9
A18
A19
A20
A21
A26
Cada alumne haurà de redactar un petit informe del cas i realitzar una exposició oral on hi constarà:
- Explicació del cas
- Passos seguits a la visita
- Recomanacions realitzades al pacient
- Dificultats durant la visita
35%
Altres  
 
Altres comentaris i segona convocatòria