2019_20
Guia docent 
Facultat de Medicina i Ciències de la Salut
A A 
català 
 
 
Grau de Nutrició Humana i Dietètica (2010)
 Assignatures
  QUÍMICA I FÍSICA APLICADA
   Fonts d'informació
Bàsica

Química:

  • Badui, S. (1993). Química de los alimentos. Longman de México Editores. S.A. Mèxic.
  • Belitz, W.; Grosch, W. (1992). Química de los alimentos. Ed. Acribia. S.A. Zaragoza.
  • Chang, R. (1998) Química. Ed. McGraw-Hill. 6ª. Edició. Mèxic.
  • Coultate, T.P. (1998). Manual de química y bioquímica de los alimentos. Acribia S.A. 2a edició. Zaragoza
  • Dickerson, R.E., Gray, H.B. (1992). Principios : de Química. Reverté, S.A. 3ª. Edició.
  • Ebbing, D.D. (1997) Química General. Ed. McGraw-Hill. Mèxic.
  • Fennnema, O. R. (1993). Química de los alimentos. Ed. Acribia S.A. Zaragoza.
  • Garrido Pertierra A. (1991). Fundamentos de química biológica. Ed. Interamericana. McGraw-Hill. Madrid.
  • Lück, E., Pager, M. (2000) Conservación química de los alimentos. Acribia S.A. 2ª. Edició. Zaragoza.
  • Morrison R.T.; Boyd B.N. (1998). Química Orgánica. Ed. Addison-Wesley-Iberoamericana. Madrid.
  • Nutrición para el éxito del deportista. (2000). The Nutrition Foundation. Inc. Washington, D. C. EE. UU. Reverté S.A. Barcelona.
  • Primo, E. (1997). Química de los alimentos. Ed. Síntesis.
  • Robinson, D.S. (1991). Bioquímica y valor nutritivo de los alimentos. Acribia, S.A. Zaragoza.
  • Sales, J.,Vilarrasa, L. (2003). Introducció a la nomenclatura química (inoirgànica i orgànica). Reverté S.A. 5è edició. Barcelona.
  • Sienko M.J. (1996). Problemas de Química. Reverté S.A. Barcelona.
  • Whitten, K.H.; Gailey K.D., Davis R.E. (1992). Química General. Ed. McGraw-Hill 3ª edición. Madrid.

Física:

  • Rheological methods in food process engineering. James F. Steffe. (East Lansing, MI : Freeman Press, cop. 1996, 2nd ed)
  • Conservación no térmica de alimentos. Gustavo V. Barbosa-Canovas. (Acribia, DL 1999)
  • Physical principles of food preservation. Marcus Karel, Daryl B. Lund. (2nd ed., New York : Marcel Dekker, cop. 2003)
  • La Irradiación de los alimentos. Morton Satin (Acribia, cop. 1997)
  • Física para las ciencias de la vida. Alan H. Cromer [Traducció José Casas Vázquez i David Jou Mirabent](2a ed. Reverté, (S.a.: 1982) (EGS))
  • Food science and food biotechnology. Gustavo F. Gutiérrez-López, Gustavo V. Barbosa-Cánovas (Boca Raton [etc.] : CRC Press, cop. 2003)
  • Engineering and food for the 21st century. Jorge Welti-Chanes, Gustavo V. Barbosa-Cánovas, José Miguel Aguilera (Boca Raton, FL : CRC Press, c2002)
  • La Irradiación de alimentos : principios, realidades y perspectivas de futuro. Tomás Calderón. (McGraw-Hill, cop. 2000)
  • Operaciones unitarias en la ingeniería de alimentós. Albert Ibarz, Gustavo V. Barbosa-Cánovas. (Mundi Prensa, 2005)
  • Novel food processing : effects on rheological and functional properties. Jasim Ahmed (Boca Raton, FL. : CRC Press, 2010)
  • Food powders : physical properties, processing, and functionality. Gustavo V. Barbosa-Cánovas (Kluwer Academic/Plenum Publishers, cop. 2005)
  • Global issues in food science and technology [Recurs electrònic]. Gustavo V. Barbosa-Canovas (Elsevier/Academic, 2009)
  • Manual de laboratorio de ingeniería de alimentós. Gustavo V. Barbosa-Cánovas, Li Ma, Blas Barletta (Acribia, D.L. 2000)
  • Nonthermal processing technologies for food. Howard Q. Zhang, Gustavo V. Barbosa-Cánovas, V.M. Balasubramaniam (Washington State University, 2011)
  • Food physics: physical properties - measurement and application. Ludger O. Figura, Arthur A. Teixeira. (Springer, 2007)
Complementària