Grau de Nutrició Humana i Dietètica (2010) |
Assignatures |
TOXICOLOGIA ALIMENTÀRIA |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2019_20 |
Assignatura | TOXICOLOGIA ALIMENTÀRIA | Codi | 14224122 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
5 | Obligatòria | Tercer | 2Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
I. GENERALITATS: INTRODUCCIÓ I FONAMENTS DE TOXICOLOGIA | 1. Toxicologia general 2. Conceptes d'interès en Toxicologia 3. Mecanismes de toxicitat 4. Toxicocinètica I: Absorció, distribució i excreció de tòxics 5. Toxicocinètica II: Factors que modifiquen la toxicitat. Biotransformació dels tòxics 6. Toxicologia sistèmica 7. Tòxics en la gènesi del càncer, mutacions, i efectes sobre la reproducció 8. El procés d'avaluació de riscos i la seva importància en la salut pública |
II. TOXICOLOGIA ALIMENTARIA | 9. Substàncies tòxiques naturals dels aliments. I. Substàncies antinutritives 10. Substàncies tòxiques naturals dels aliments. II. Substàncies d'origen vegetal 11. Biotoxines marines 12. Micotoxines 13. Contaminació química dels aliments: contaminants inorgànics i orgànics. 14. Toxicitat dels metalls. I. Arsènic, plom, cadmi i mercuri 15. Toxicitat dels metalls. II. Alumini, coure, estany i altres 16. Toxicitat dels pesticides 17. Toxicitat de les nitrosamines i altres productes nitrogenats 18. Toxicitat de les dioxines i furans i bifenils policlorats (PCBs) 19. Toxicitat dels hidrocarburs aromàtics policíclics 20. Additius i conservants alimentaris 21. Pol.lució radioactiva 22. Toxicitat dels medicaments utilitzats en veterinària 23. Intoxicacions alcohòliques 24. Al·lèrgia i intolerància als aliments 25. Intoxicacions per bolets 26. Disruptors endocrins i contaminants emergents 27. Materials en contacte amb aliments |