2019_20
Guia docent 
Facultat de Medicina i Ciències de la Salut
A A 
català 
 
 
Grau de Nutrició Humana i Dietètica (2010)
 Assignatures
  TOXICOLOGIA ALIMENTÀRIA
   Continguts
Tema Subtema
I. GENERALITATS: INTRODUCCIÓ I FONAMENTS DE TOXICOLOGIA 1. Toxicologia general
2. Conceptes d'interès en Toxicologia
3. Mecanismes de toxicitat
4. Toxicocinètica I: Absorció, distribució i excreció de tòxics
5. Toxicocinètica II: Factors que modifiquen la toxicitat. Biotransformació dels tòxics
6. Toxicologia sistèmica
7. Tòxics en la gènesi del càncer, mutacions, i efectes sobre la reproducció
8. El procés d'avaluació de riscos i la seva importància en la salut pública
II. TOXICOLOGIA ALIMENTARIA 9. Substàncies tòxiques naturals dels aliments. I. Substàncies antinutritives
10. Substàncies tòxiques naturals dels aliments. II. Substàncies d'origen vegetal
11. Biotoxines marines
12. Micotoxines
13. Contaminació química dels aliments: contaminants inorgànics i orgànics.
14. Toxicitat dels metalls. I. Arsènic, plom, cadmi i mercuri
15. Toxicitat dels metalls. II. Alumini, coure, estany i altres
16. Toxicitat dels pesticides
17. Toxicitat de les nitrosamines i altres productes nitrogenats
18. Toxicitat de les dioxines i furans i bifenils policlorats (PCBs)
19. Toxicitat dels hidrocarburs aromàtics policíclics
20. Additius i conservants alimentaris
21. Pol.lució radioactiva
22. Toxicitat dels medicaments utilitzats en veterinària
23. Intoxicacions alcohòliques
24. Al·lèrgia i intolerància als aliments
25. Intoxicacions per bolets
26. Disruptors endocrins i contaminants emergents
27. Materials en contacte amb aliments