2023_24
Educational guide 
School of Chemical Engineering
A A 
english 
Bachelor's Degree in Food Bioprocess Technology (2018)
 Subjects
  FOOD BIOPROCESSES AND FOOD SAFETY
IDENTIFYING DATA 2023_24
Subject (*) FOOD BIOPROCESSES AND FOOD SAFETY Code 20244101
Study programme
Bachelor's Degree in Food Bioprocess Technology (2018)
Cycle 1st
Descriptors Credits Type Year Period Exam timetables and dates
3 Compulsory Third 1Q
Modality and teaching language See working groups
Prerequisites
Department Chemical Engineering
Coordinator
FERRANDO COGOLLOS, MARIA MONTSERRAT
E-mail montse.ferrando@urv.cat
Lecturers
FERRANDO COGOLLOS, MARIA MONTSERRAT
Web
General description and relevant information DESCRIPCIÓ GENERAL:

L'alumnat adquirirà experiència pràctica en els principals mètodes de fermentació que s’utilitzen a la indústria alimentària per a produir diferents tipus de productes. En finalitzar el curs, els/les estudiants coneixeran diferents tecnologies per, mitjançat l’ús dels microorganismes més comuns en la producció d’aliments, elaborar pa, productes làctics i carnis fermentats. També veuran altres usos dels microorganismes per obtenir antibiòtics per exemple i també per l'obtenció d'enzims.

(*)The teaching guide is the document in which the URV publishes the information about all its courses. It is a public document and cannot be modified. Only in exceptional cases can it be revised by the competent agent or duly revised so that it is in line with current legislation.